FAQ's

Wat is lasergraveren?

Lasergraveren is een vorm van graveren waarbij een laserstraal een oppervlak bewerkt en materiaal verwijdert waardoor er een gravure ontstaat. Doordat het graveren niet met een ronddraaiende frees gebeurt zoals bij CNC-frezen maar met een laserstraal is de nauwkeurigheid hiervan vele malen groter.

Wat kost lasergraveren?

De prijs van een lasergravure is afhankelijk van een aantal factoren.
Zo zal de prijs  per gravure op 1 stuk hoger zijn dan wanneer diezelfde gravure op 100 stuks gegraveerd wordt. Ook het type van gravure zal bepalend zijn voor de uiteindelijke prijs. Dit komt doordat elke type van gravure een andere machinetijd heeft, hetgeen voor een deel de kostprijs bepaalt. Dan is er ook nog het soort materiaal. Hout, kunststof en metaal hebben elk een verschillende kostprijs om te graveren.

Om te weten hoeveel een specifieke gravure kost, contacteer ons gerust.

Wat is het verschil tussen lasergraveren en lasermarkeren?

Bij lasergraveren wordt een laag van het te graveren verwijderd waardoor een zichtbaar verschil ontstaat in hoogte of reliëf. Door dit verschil wordt de gravure zichtbaar. Bij lasermarkeren wordt er geen materiaal verwijdert maar verhit door de laser waardoor er een verschil in kleur en/of relief ontstaat. Dit verschil maakt de markering zichtbaar.  

Welke materialen kunnen gegraveerd worden? ​

Afhankelijk of een gravure of markering bereikt wil worden, kunnen diverse materialen bewerkt worden. Lasergraveren kan gebruikt worden voor hout, metaal (staal, aluminium, messing, inox), glas, kunststoffen, rubber, leer, etc. Lasermarkeren kan voornamelijk gebruikt worden voor inox en kunststoffen.

Wat wordt bedoeld met 3D lasergraveren? ​

Bij 3D lasergraveren wordt er gegraveerd in verschillende dieptes waardoor de lasergravering een 3D effect krijgt. Dit kan onder andere nuttig zijn voor het simuleren van bepaalde texturen, structuren of effecten op materialen zoals hout, kunststof en metaal.

Kunnen foto's gegraveerd worden? ​

Foto's kunnen gegraveerd worden op een beperkt aantal materialen waaronder glas en metaal.  

Kunnen barcodes gegraveerd worden?

Universele of unieke barcodes kunnen gegraveerd of gemarkeerd worden op onder andere metaal, hout en kunststof.

Kan er in kleur gegraveerd worden?

Bepaalde kleurtinten kunnen door middel van lasermarkering geplaatst worden op inox en kunststof.

Kan een lasergravering afslijten?

Een lasergravure is van nature zeer bestand tegen allerlei invloeden zoals weersomstandigheden, hitte en slijtage. De gravure kan normaliter enkel afslijten door deze af te schuren of slijpen.

Is een lasergravure voedselveilig?

Afhankelijk van het materiaal en de gebruikte graveertechniek is een kan een gravure voedselveilig zijn.

Welke soorten lasergravures worden er gebruikt?

Bij Gegraveerd.be wordt er zowel met CO2 als met Fiber gegraveerd.

Kunnen inzetstempels gegraveerd worden?

Inzetstempels uit messing of staal zijn perfect te graveren door ons. Door gebruik te maken van lasertechnologie in plaats van traditionele freestechnologie kan er een zeer hoge nauwkeurigheid bereikt worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x