Laser graveren Lier

Welkom bij Gegraveerd.be

Gegraveerd.be specialiseert zich in het lasergraveren van allerlei voorwerpen en materialen waaronder verschillende soorten kunststoffen, hout, leer, kurk, rubber, steen, metalen zoals aluminium en staal en nog tal van andere materialen. 

Ontvang uw offerte binnen 1 dag

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier

Waarom kiezen voor Gegraveerd.be?

De te graveren materialen of voorwerpen kunnen door de klant aangeleverd worden waarna wij ze graveren of snijden. Ook is het ook mogelijk om de materialen bij ons te bestellen en indien nodig te laten snijden. Bij ons kan u terecht voor alle soorten graveringen van logo's en namen tot serienummers. De standaard levertijd bedraagt 1-2 weken. Express levertijden van 1-2 dagen zijn echter mogelijk in sommige gevallen. Laser graveren Lier gezocht? Welkom bij Gegraveerd.be. 

Bekijk onze realisaties

Wat is laser graveren?

Lasergraveren is een vorm van graveren waarbij een laserstraal een oppervlak bewerkt en materiaal verwijdert waardoor er een gravure ontstaat. Doordat het graveren niet met een ronddraaiende frees gebeurt zoals bij CNC-frezen maar met een laserstraal is de nauwkeurigheid hiervan vele malen groter.

De reden dat er met een laserstraal zo getailleerd gegraveerd kan worden ligt bij het focuspunt hiervan. Voordat de laserstraal het materiaal raakt wordt deze eerst nog door een optische lens gestuurd waardoor het focuspunt van de laser tot wel 20 micrometer oftewel 0,002 mm klein kan zijn. Deze oppervlakte is uitermate veel kleiner dan het oppervlak van een frees. Hierdoor kan elke vorm of tekening met laser gegraveerd worden en zijn bijvoorbeeld scherpe hoeken geen probleem.

Naast de gedetailleerde vormen die laser gegraveerd kan worden, kan ook de diepte van een gravure nauwkeurig bepaald worden. De kracht van de laserstraal kan namelijk aangepast worden waardoor deze het oppervlak zeer licht kan bewerken of net heel krachtig. Ook de hoeveelheid keren of “lagen” dat de laser het oppervlakte bewerkt, kan ingesteld worden. Hierdoor is het mogelijk de diepte van de gravure tot op enkele honderdsten van een millimeter te bepalen.

Ook de textuur van de gravure zelf kan gekozen worden doordat de frequentie of golflengte van de laser aangepast kan worden. De algemene regel hierbij is dat een lage frequentie een ruwer oppervlak als resultaat zal geven en een hoge frequentie een gladder oppervlak creëert.

Een laatste variabele is de kleur(tint) die bij een aantal materialen waaronder sommige soorten metaal gekozen kan worden. Bij RVS of Inox kan er bijvoorbeeld gekozen worden tussen een aantal kleurtinten die gaan van zilverwit tot diepzwart.

Bel 0477 96 26 58Bekijk onze realisaties

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier

Laser gravering technieken

Binnen het lasergraveren kunnen er verschillende technieken gebruikt worden. Hieronder zijn de 3 belangrijkste technieken weergeven.

Oppervlaktegraveren

Bij oppervlaktegraveren wordt enkel de buitenste laag van het oppervlak van het te graveren materiaal weg gegraveerd. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij geanodiseerd aluminium of gelakt metaal.

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier - Oppervlaktegraveren

Diepgraveren

Bij diepgraveren wordt er gegraveerd door materiaal weg te branden tot op een zekere diepte die voor heel de gravering dezelfde is. Deze techniek kan o.a. bij metaal, kunststof en hout gebruikt worden.

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier - Diepgraveren

Lasermarkeren

Bij lasermarkeren wordt geen materiaal weg gegraveerd, maar wordt de kleur en structuur van het oppervlak veranderd. Deze techniek wordt voornamelijk bij roestvrij staal en enkele soorten kunststof gebruikt.

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier - Lasermarkeren

Afhankelijk van het materiaal en waarvoor de gravure moet dienen kan er gekozen worden uit deze 3 technieken. Om na te gaan welke techniek voor welke toepassing en materiaal geschikt is, neem gerust contact op.

Neem vrijblijvend contact op


Wat zijn de voordelen van laser graveren?

Lasergraveren heeft heel wat voordelen ten opzichte van andere bedrukkings- of graveertechnieken. De hoofdreden hiervan is dat lasergraveren een contactloze manier van graveren is die geen extra materiaal (zoals bijvoorbeeld inkt) aanbrengt op het object.

1 | Laser graveren is gedetailleerd & nauwkeurig

Doordat er gegraveerd wordt met een laser waarvan het focuspunt tot wel 0,002mm klein is, zijn vrijwel alle vormen mogelijk en kan elk detail gegraveerd worden. Daarnaast is ook de nauwkeurigheid van een lasermachine uitermate hoog waardoor bij repetitief werk steeds hetzelfde kwalitatief resultaat bereikt kan worden.

2 | Laser graveren is flexibel

De manier waarop de laser graveert is contactloos, wat wil zeggen dat er geen rechtstreeks contact is tussen de machine en het te bewerken materiaal. Hierdoor vormen oneven of gebogen oppervlakken in het probleem. Ook cilindrische vormen zijn mogelijk door het gebruik van een rotatie-as aan de machine.

3 | Laser graveren is slijtvast

Bij het lasergraveren wordt geen gebruik gemaakt van inkten of additieven, waardoor deze ook niet kunnen afslijten. Er wordt enkel gegraveerd of gemarkeerd in het materiaal door materiaal weg te branden (graveren) of de structuur van het materiaal te veranderen (markeren). Hierdoor zit de gravure of markering in het materiaal zelf en is deze moeilijk te verwijderen, hetgeen een langdurig resultaat geeft.

4 | Laser graveren is ecologisch

Zoals eerder vermeld wordt er niet gebruik gemaakt van inkten of additieven. Naast de slijtvastheid, beïnvloedt dit ook de duurzaamheid. Waarbij inkt vaak chemische stoffen en kleurstoffen en bij het aanbrengen ervan vaak solventen gebruikt worden, is dit bij lasergraveren niet nodig. Als laatste bevordert de afwezigheid van inkten ook de recycleerbaarheid van het gegraveerd product.

Gegraveerd.be - Laser graveren Lier


Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Laser graveren Antwerpen | Laser graveren Brugge | Laser graveren Genk | Laser graveren Gent | Laser graveren Hasselt | Laser graveren Houthalen | Laser graveren Leuven | Laser graveren Lummen | Laser graveren Tessenderlo | Laser graveren Zonhoven

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x