Foto’s graveren

Niet alleen vectoriële ontwerpen zoals logo's, tekst en cijfers kunnen gegraveerd worden. Ook foto's kunnen prima gegraveerd worden. De enige voorwaarde is wel dat de resolutie van de foto groot genoeg moet zijn. Bij het graveren wordt deze foto namelijk in kleine puntjes onderverdeeld, hoe hoger de resolutie van de foto, hoe meer puntjes, hoe beter ook de uiteindelijke gravure zal zijn. 

Op welke materialen kan een foto gegraveerd worden?

Daarnaast is ook het materiaal van belang. Dit materiaal moet toelaten dat er verschillende kleurschakeringen gegraveerd kunnen worden. Het materiaal dat hier zich het meest toe leent is RVS of roestvrij staal. 

Lasergravure foto

Andere materialen die waarop foto's gegraveerd kunnen worden zijn onder andere geanodiseerd aluminium en messing. Een belangrijk voordeel van het lasergraveren van foto's is de duurzaamheid ervan. Doordat er geen inkten aan te pas komen en de gravure echt 'in' het materiaal zit, is de gravure slijtvast. Als laatste kan deze ook niet verkleuren onder invloed van UV licht, wat dit de ideale toepassing maakt voor foto's die met de buitenomgeving in contact komen.

Lasergravering foto

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x