QR- en barcodes graveren

Barcodes en QR-codes laten toe om op een relatief compacte manier data zoals weblinks en teksten te bundelen. De enige voorwaarde is dat de resolutie van de code en het contrast met de achtergrond waarop deze zich bevindt, groot genoeg is.

Voordelen lasergraveren QR- en barcodes 

Een van de belangrijkste voordelen van lasergraveren is de nauwkeurigheid, waardoor zulke codes uitermate geschikt zijn om te lasergraveren. Hierdoor zal bijvoorbeeld een QR-code kleiner dan 1 vierkante centimeter, nog steeds scanbaar zijn.

Naast de nauwkeurigheid can het contrast van de code met de achtergrond ook bepaald worden. Bij lasermarkeren van RVS kan namelijk een zwarte markering bekomen worden op een metalen achtergrond die perfect te lezen is met een barcodelezer.

Lasergraveren van QR-code en barcode op RVS

Een ander materiaal dat zich uitstekend leent tot het graveren van codes is zwart geanodiseerd aluminium: De witte gravure die ontstaat geeft een groot contrast met de diepzwarte achtergrond.

Lasergraveren QR code geanodiseerd aluminiumEen laatste voordeel van lasergraveren is dat deze techniek zeer personaliseerbaar is.Hierdoor kunnen verschillende QR-codes gemakkelijk achter elkaar gegraveerd worden.Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x