Voordelen lasergraveren

Wat zijn de voordelen van lasergraveren?

Lasergraveren heeft heel wat voordelen ten opzichte van andere bedrukkings- of graveertechnieken. De hoofdreden hiervan is dat lasergraveren een contactloze manier van graveren is die geen extra materiaal (zoals bijvoorbeeld inkt) aanbrengt op het object. 

Lasergraveren: 4 voordelen


Getailleerd & nauwkeurig

Doordat er gegraveerd wordt met een laser waarvan het focuspunt tot wel 0,002mm klein is, zijn vrijwel alle vormen mogelijk en kan elk detail gegraveerd worden.

Daarnaast is ook de nauwkeurigheid van een lasermachine uitermate hoog waardoor bij repetitief werk steeds hetzelfde kwalitatief resultaat bereikt kan worden. Dit laatste is dan ook één van de grootste voordelen van lasergraveren.

Voordelen lasergraveren


Flexibel

De manier waarop de laser graveert is contactloos, wat wil zeggen dat er geen rechtstreeks contact is tussen de machine en het te bewerken materiaal. Hierdoor vormen oneven of gebogen oppervlakken in het probleem. Ook cilindrische vormen zijn mogelijk door het gebruik van een rotatie-as aan de machine.

Voordelen lasergraveren

Slijtvast

Bij het lasergraveren wordt geen gebruik gemaakt van inkten of additieven, waardoor deze ook niet kunnen afslijten. Er wordt enkel gegraveerd of gemarkeerd in het materiaal door materiaal weg te branden (graveren) of de structuur van het materiaal te veranderen (markeren). Hierdoor zit de gravure of markering in het materiaal zelf en is deze moeilijk te verwijderen, hetgeen een langdurig resultaat geeft.

Voordelen lasergraveren

Ecologisch

Zoals eerder vermeld wordt er niet gebruik gemaakt van inkten of additieven. Naast de slijtvastheid, beïnvloedt dit ook de duurzaamheid. Waarbij inkt vaak chemische stoffen en kleurstoffen en bij het aanbrengen ervan vaak solventen gebruikt worden, is dit bij lasergraveren niet nodig.

Als laatste bevordert de afwezigheid van inkten ook de recycleerbaarheid van het gegraveerd product.

Voordelen lasergraveren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x